Spring Forest Qigong
Wat is Qigong?
Qigong (uitspraak: tsjie kong) is een onderdeel van de Chinese leer dat zich bezighoudt met het behouden en verbeteren van de lichamelijke en geestelijke gezondheid. Het is een eenvoudige maar krachtige methode die u helpt om uw gezondheid in balans te brengen.

Energie stroomt door vele energiebanen of meridianen in het lichaam. Blokkering van deze energiestromen kan emotionele of fysieke klachten tot gevolg hebben. Spring Forest Qigong helpt blokkades in je energiestroom weg te nemen.

Ellen Koorn, pedicure en voetreflexmassage
Healing
Tijdens een SFQ healing worden blokkades in je energiestroom opgeheven en wordt je energie weer in balans gebracht. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de universele energie. Een Spring Forest Qigong healing helpt je emotionele en fysieke pijn te verminderen. Je energie neemt toe. Je neemt plaats in een comfortabele stoel. In een rustig tempo scan ik op korte afstand met de handen het  lichaam af, daarbij vindt géén lichamelijk contact plaats. In een rustig tempo en in een ontspannen sfeer zal de energie in jouw lichaam weer gaan stromen. Pijnklachten kunnen door een blokkade op een andere plaats in het lichaam worden veroorzaakt. Bij deze behandeling wordt het hele lichaam meegenomen.
 
Coaching
Kies je voor een coachsessie, dan gaan we eerst in gesprek om te zien waar je in het dagelijks leven zoal tegenaan loopt en passen we de behandeling daarop aan.
Spring Forest Qigong
De in de VS gevestigde organisatie Spring Forest Qigong is opgericht door Chunyi Lin. Wereldwijd worden de inzichten van deze grondlegger verspreid door het geven van healings, adviezen, coachingsessies en trainingen.
Qi-ssage
Tijdens een Qi-ssage (de naam is een samentrekking van de begrippen Qigong en Massage) worden energiebanen geopend door in een vaste volgorde drukpunten te masseren. Het resultaat is direct voelbaar. Deze massage is ook erg geschikt voor sporters en mensen die veel lichamelijke arbeid verzetten. Het bevordert het uithoudings- en herstellend vermogen van het lichaam. Tijdens de massage kunt u uw kleding aanhouden.