Vreemd genoeg blijkt nog steeds maar een kwart van alle Nederlanders geregeld hun voeten te laten verzorgen. Terwijl we dit deel van ons lichaam toch erg zwaar belasten!

Daarom is het ook logisch dat uw voeten extra aandacht verdienen. Want u kunt pijnlijke voeten makkelijk voorkomen of verhelpen door een bezoekje aan een vakbekwame pedicure, aangesloten bij de brancheorganisatie ProVoet. Zij geeft uw voeten de behandeling die ze nodig hebben.

 

Wat doet een pedicure precies?

Tot de werkzaamheden van een pedicure behoren onder andere het verwijderen van eelt, likdoorns, het op de juiste wijze knippen en frezen van nagels en het oplossen van nagelproblemen, evenals het geven van adviezen en het opsporen en zoveel mogelijk wegnemen van de klachten.

 

Nagelreparatie

Een van de meest voorkomende kwalen is de kalk- of schimmelnagel. Schimmels dringen de huid en de nagel binnen en veroorzaken een infectie. Mensen met een lage weerstand zijn hier bevattelijker voor. Door de geïnfecteerde nagel gedeeltelijk weg te halen en opnieuw op te bouwen met een speciale gel, krijgt u weer een nagelnieuwe nagel!

 

Waaraan herkent u een vakbekwame ProVoet pedicure?

ProVoet is de Nederlandse branchevereniging voor pedicures. Alle leden van ProVoet worden verplicht om een door de branche erkend vakdiploma te halen. Hierdoor weet u zeker dat uw voeten door een vakkundige voetverzorger behandeld worden!

Ellen Koorn, pedicure en voetreflexmassage