Massages
Aanraking van ons lichaam komt na onze kinderjaren steeds minder vaak voor. We raken het ontwend. Sommigen worden hun hele volwassen leven lang niet aangeraakt, terwijl het (met de juiste intentie) ontspannend en voedend kan werken als een prachtig en eenvoudig medicijn.

Er zijn talloze massagetradities en -stijlen. Hierbij lijkt het alsof het alleen om techniek gaat. Belangrijk is echter de aandacht die er bij gegeven wordt. Alleen dan kan diepe, ontspannende en helende massage succesvol zijn. In mijn praktijk bied ik de volgende massages aan:
Ellen Koorn, pedicure en voetreflexmassage
Voetreflexmassage
Metamorfosemassage
Ontspanningsmassage
Hoe werkt de tape?
De elastische tape zorgt ervoor dat de opperhuid wordt opgetild, waardoor het volume van de tweede huidlaag met daarin de haarvaten, groter wordt. Hierdoor ontstaat een betere doorbloeding, waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd en voedingsstoffen sneller worden aangevoerd. Bovendien wordt door de liftende werking van de tape de druk op de zenuwen minder wardoor de pijn zal verminderen of zelfs zal verdwijnen. Door het continu stimuleren van het natuurlijke genezingsproces van het lichaam zelf, in combinatie met het meerdere dagen kunnen dragen van de tape, zorgt de tape voor een unieke “24 uur per dag” behandeling. Gevolg: een afname van de pijn en een sneller herstel.
Medical Taping heeft niet alleen een stabiliserend effect op gewrichten, ze stimuleert tevens de spierfuncties en de bloed- en lymfecirculatie. De methode biedt verlichting bij spier- en gewrichtsklachten, lymfoedeem en instabiliteitsproblemen.
De speciale elastische tape wordt als het ware als “een tweede huid” aangebracht. De tape biedt steun, maar heeft als groot bijkomend voordeel dat ze de bewegingsvrijheid niet belemmert. De gewrichten en spieren blijven mobiel.
Medical Taping Concept
Spring Forest Qigong
Spring Forest Qigong
Stoelmassage
Qi-ssage